Single post

Nasi goreng met kip in eenvoudige stappen

Het woord Nasi Goreng betekent letterlijk gekookte rijst. Het is een simpel gerecht om te maken. Het is ook handig om dit te koken als je met een grote groep mensen bent. Het eten is in een mum van tijd klaar en je hebt een heerlijk recept op tafel staan voor je gasten. Nasi is de vorige eeuw komen aanwaaien vanuit, Zuid-oost Azië. Het recept werd vroeger als ontbijt gegeten. Vanwege het feit dat rijst geen duur product is om aan te schaffen maken mensen dankbaar gebruik van dit recept. In sommige landen zijn bepaalde producten niet te krijgen. Het is handig om dan voor nasi te gaan, want het is een voedzame maaltijd en je kan langere tijd met een portie doen. Het voordeel van dit eten is dat je met restjes voedsel een duurzame maaltijd kan maken. Bovendien is nasi goreng heel erg voedzaam.

Je kan nasi op de traditionele manier maken, maar er zijn ook een hoop varianten op dit recept. Deze blog beschrijft de traditionele nasi. Het beste is als je de rijst hebt gekookt de rijst goed te laten afkoelen. Dan is het beste om rijst in een kom of over een theedoek uit te spreiden zodat, de rijst minder vochtig is. Dit bevordert de smaak en zorgt ervoor dat je rijst ook minder snel gaat plakken. Voor de mensen die last hebben van plakkerige nasi volgt hier een tip. Voeg aan de rijst een scheutje olie toe dit voorkomt het plakken van de rijst. Niet teveel olie gebruiken anders wordt je rijst weer vochtig.

Als de basis van de rijst klaar is dan bedenk wat je door de nasi gaat doen. Je kan kiezen voor vlees, vis en groente. Als je op een makkelijk manier nasi wil maken kan je een groentepakket uit de supermarkt halen. Het is echter veel lekkerdere om zelf verse groente te snijden zoals, peper,prei,selderij,paprika, champignons en andere producten die je in de nasi wilt hebben. Dat is van persoon tot persoon verschillend. Ben je geen liefhebber van kip in de nasi kun je als variatie ook voor gamba’s of garnalen gaan. Ook is het lekker om een te bakken bij de nasi. Als je kip braad of garnalen voor het eten is het van belang dat je alles goed bakt. Anders wordt je ziek. Ongeveer 15 minuten bakken van het vlees is prima, dan is het goed gaar. Je kan als eter van de nasi nog kiezen voor kroepoek, pindasaus, atjar of andere toppings en bijgerechten bij de nasi. Als je nasi overhebt kun je het beste laten rusten in de folie of invriezen.

theme by teslathemes