Single post

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie: synoniem voor vloerisolatie van onderaf. Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. Het aanbrengen van vloerisolatie gebeurt dus vanuit de kruipruimte. Het isoleren van de kruipruimte of het vervangen van een oude, verouderde of onvoldoende isolatie, is een eenvoudige huisverbetering die zichzelf zal terugbetalen via deze vier voordelen.

Voordelen kruipruimte isoleren

Minder vocht en-of schimmel

Door de kruipruimte te isoleren heeft u minder of geen last meer van vocht , optrekkende vocht is slecht voor de opbouw van de woning. Het stucwerk wordt aangetast. Ook de materialen als metsel en voegwerk kunnen hierdoor water of lucht doorlaten en daardoor beschadigen. Een vochtige kruipruimte kan ook zorgen voor schimmel. Deze schimmels kunnen zich beïnvloeden op uw gezondheid.

U bespaart geld

De belangrijkste reden voor veel mensen waarom ze er voor kiezen om hun huis beter te isoleren gaat in het beperken van het warmteverlies. Het installeren van isolatie in uw kruipruimtes is een woningverbetering die een leven lang voordelen oplevert in termen van besparingen. Elk jaar daarna zult u een verlaging van uw verwarmingskosten opmerken, omdat de warme lucht tussen uw muren blijft zitten, met behoud van een warme temperatuur in het huis. Zo bespaart u op uw energierekening.

Verhoogt wooncomfort

Vloerisolatie zorgt er meteen voor dat de temperatuur van de vloer zo’n 2 tot 4 graden stijgt. Een goede isolatie van uw kruipruimte voorkomt ook ongedierte, huismijten en zilvervisje. Heeft u last van een muffe lucht? De lucht vermindert of gaat weg. Ook voorkomt het roestige leidingen. Dat verhoogt het wooncomfort enorm.

Waarde van uw huis

het isoleren van uw kruipruimte zorgt ervoor dat uw huis goed onderhouden blijft. Het isoleren van de kruipruimte is een onderdeel van een duurzaam huis. Waardoor de waarde van uw huis stijgt.

Nadelen kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie plaatsen geeft overlast

Omdat er werkzaamheden in de woning zullen worden uitgevoerd zal het isoleren van de kruipruimte inderdaad enige mate van overlast veroorzaken. Wij moeten regelmatig u kruipruimte in en uit of bij de ingang kunnen komen om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Hier heb je dan meestal een dag, soms twee dagen, mee te maken.

Er zijn in principe weinig tot geen nadelen aan het plaatsen van een kruipruimte isolatie Indien u ze samen plaatst met vloerisolatie is het mogelijk om uitstekende resultaten te behalen en dat zult u merken in de eindafrekening van uw energiefactuur. Wie op zoek is naar een manier om een droog en gezond binnenklimaat te creëren en ook nog energie te besparen, dient beslist even de mogelijkheden van kruipruimte isolatie veder te bekijken.

theme by teslathemes